Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Důkaz o kardinálním omylu kreacionistů je prostý:

Žádná rozumná, soucitná, všemohoucí a vševědoucí "síla" by nemohla stvořit takové hříšné lidstvo a neskutečný binec, jakéž kolem sebe vidíme.

Pouze náhodná neřízená evoluce a různé mutace mohou vést k takovému výsledku.

;-D

1 0
možnosti
Foto

Takže ak auto poškodí hrdza, znamená to, že to auto nemá stvoriteľa?

Alebo ak je na cestách veľa nehôd, je na vine minister dopravy?

2 0
možnosti
VV

Podle mne se fanatik pozna podle toho, ze neustale chvali nekoho, kdo je verejne znamy tim ze pije hodne nad miru ci leze nekomu do zadnin casti tela.

0 0
možnosti
MS

Pěkně napsáno.

Když pan Kábrt tak vehementně šermuje Biblí, lze na něho vztáhnout Galatským 5,19-23:

"Skutky lidské svévole jsou zřejmé: ... rozbroje, hádky, žárlivost, vášeň, podlost, rozpory, rozkoly,... a podobné věci. Řekl jsem už dříve a říkám znovu, že ti, kteří takové věci dělají, nebudou mít podíl na království Božím. Ovoce Božího Ducha však je láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, tichost a sebeovládání. Proti tomu se zákon neobrací."

Pár biblických vět o stvoření je možné interpretovat ve smyslu evoluce, že země má v sobě potenciál rozvoje a snad i vzniku života - Genesis 1,11-12:

"Bůh také řekl: „Zazelenej se země zelení: bylinami, které se rozmnožují semeny, a ovocným stromovím rozmanitého druhu, které na zemi ponese plody se semeny!“ A stalo se tak. Země vydala zeleň: rozmanité druhy bylin, které se rozmnožují semeny, a rozmanité druhy stromoví, které nese plody se semeny. Bůh viděl, že to je dobré."

2 0
možnosti
Foto

„Nemůžete přesvědčit věřící o čemkoli, protože jejich víra není založená na důkazech, ale je založena na hlubokém základě potřeby věřit.“Carl Sagan;-)

0 0
možnosti
Foto

Ako povedal neznámy autor: "Keď človek prestane veriť v Boha, neznamená to, že neverí ničomu. Práve naopak – uverí čomukoľvek."

Veru čomukoľvek... aj tomu, že kód DNA sa poskladal náhodne a samovoľne.

1 0
možnosti
JS

Považuji se za věřícího křesťana a jsem nadšen Vaším moudrým textem. Například způsob, kterým ukazujete kontext veršů z Nového zákona, by se klidně mohl použít na hodinách biblistiky.

Jen bych doplnil, že stejně agresivní rétoriku, kterou popisujete u pana Kábrta, lze nalézt i u řady ateistů, kteří se vyjadřují pod blogy věřících. Stejně jako mnozí kreacionisté nevědecky využívají vědeckou terminologii (spíše frazeologii), stejně nevědecky postupují také jejich ateističtí oponenti, kteří mají navíc určitou výhodu, že jsou v často v přesile :). Takže invektiva místo argumentů nejsou jen "výsadou" kreacionistů.

Já sám se považuji za "umírněného kreacionistu", tedy věřím v to, že Bůh stvořil vesmír i život. Bibli považuji za pravdivou, přičemž je mně jasné, že první stránky Bible nepopisují astronomicko-fyzikálně-chemickou realitu, ale jsou podobenstvím, které může hovořit do každé doby a ke každému, protože jak praví Bible – "poznání – to bude překonáno".

7 0
možnosti
Foto

Ateisti sú omnoho horší. Uchýlili sa ku taktike, že sa vysmievajú z veriacich v Boha, označujú ich za iracionálnych odporcov rozumu, ale ateista je synonymom slova inteligent.

Ba dokonca sa snažia postaviť do protikladu vieru a vedu. Tu je zaujímavá prednáška oxfordského profesora matematiky Johna Lenoxa na tému: Pochováva veda Boha? (bolo to na univerzite Mateja Bella, takže je to tlmočené do slovenčiny). https://www.milost.tv/m/i6nAmsN9Z Lenox debatoval aj s Dawkinsom a Dawkins očividne ťahal za kratší koniec.

Rice Broocks vo svojej knihe Boh nie je mŕtvy píše: "V roku 2102 som sa zúčastnil svetového ateistického kongresu v austrálskom Melbourne. Bola to najnezvyčajnejšia konferencia, akú som kedy zažil. Reklama hlásala, že pôjde o "oslavu rozumu". Viac ako 3 500 delegátov si prišli vypočuť rečníkov, akými boli evolucionistický biológ Richard Dawkins, Daniel Dennet s Sam Harris....Domnieval som sa, že ak sa majú stretnúť ateisti z celého sveta, iste sa bude hovoriť o niečom revolučnom, možno o nových vedeckých dôkazoch, ktoré zdanlivo potvrdia, že Boh neexistuje. No namiesto intelektuálneho útoku, na aký som sa pripravil, nás v otvárací večer čakali štyria komici. Ich oplzlé reči boli pokusom o vzburu voči akejkoľvek forme morálky, ktorá v nich ešte zostala z kresťanskej výchovy, ku ktorej sa priznali. Rečníci ani na druhý deň neponúkli vedecké, či filozofické dôvody, popierajúce existenciu Boha. Namiesto toho iba nadávali na náboženstvo a pokračovali v satirickom tóne....Je iróniou, že na tejto "oslave rozumu" bolo rozumu iba veľmi málo! Každé vystúpenie bolo nabité emóciami, aké ateisti považujú za základ náboženstva. Odchádzal som s presvedčením, že primárnou stratégiou nových ateistov je privlastniť si slovo rozum... Vďaka tomu môžu ateisti každého svojho oponenta označiť za iracionálneho odporcu rozumu..."

1 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 728x
Kreacionisté (mladé Země) a zelení šílenci mají mnoho společného. Méně k smíchu a tudíž nebezpečnější jsou dnes ti druzí.

Seznam rubrik