Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Spojení slov kreacionisté a logika je úsměvné už samo o sobě. Už z logiky věci nemohou kreacionisté logicky uvažovat - svému vidění světa věří, nevysvětlují ho, jen prostě věří hlouposti, kterou jim někdo nakukal. A pro "logika" a kreacionistu Zelenku: Tohle tvrzení neznamená, že víra je hloupost. Znamená, že kreacionistická víra je hloupost.

0 0
možnosti
JZ

Vy jste Frélichu stejný prázdný žvanil jako KTE. Nevíte nic o tom, čemu kreacionisté věří, máte jen své naprosto povrchní, naivní představy a jimi se nadouváte nad ostatními. Nic nového, vaše komentáře zde jsou v tomto opět konzistentní.

0 0
možnosti
JZ

Ateistům a jejich metastázám jako je autor tohoto štvavého plátku také zásadně nevadí, že jejich tvrzení jsou vzájemně nekonzistentní. Pokud stvoření vyvrací tvrzení A a současně i negace A, tím lépe.

Ukažme si, že logika, kterou se ateisté ohánějí, není poctivou logikou. Z pohledu ateisty preferovaného laického výkladu Bible je zde totiž ne jeden, ale hromada tzv. "zásadních problémů".

Jedním z takových "zásadních" problémů je tento: Podle ateistického, naprosto naivního a směšného názoru kreacionisté tvrdí, že stvoření bylo ukončeno ještě před pádem člověka do hříchu, takže by měly být prý dokonalé i "masožravé rostliny".

Ateisté radostně tleskají ručičkama a vůbec nevědí, že se vítězoslavně nadýmají jen svou samolibostí. Prý Bůh stvořil mucholapku podivnou (Venus flytrap) už dokonale vybavenou pro lapání (tedy i usmrcování) a trávení hmyzu ještě před prvotním hříchem Adama a Evy a to je přece zásadní rozpor a teď nás konečně dostali, hurá.

Ó, jak dětinské a jak pošetilé. Teď bych tu mohl o tom napsat několikastránkový článek, ale to neudělám. Nerad totiž plýtvám časem, tady je to zbytečné.

Ti, kteří ještě dočista neztratili schopnost normálního myšlení, si ale mohou najít množství volně dostupných informací o tom, jak Bible vnímá život a vše s tím spojené, sami - malou nápovědou jsou dvě hebrejská slova: Nephesh chayyāh (נפש חיה).

0 2
možnosti
KT

Vám opravdu nepřipadá zvláštní, že představa absence smrti a stvoření hotové mucholapky jsou v rozporu?

0 0
možnosti
Foto

Nemusí ta chuděra moucha vydráždit ne jeden, ale dva chloupky, aby past zaklapla? Při vydráždění jednoho chloupku se nic neděje, nebo ano? Čili nemůžeme říci, že by nedostala šanci.;-D

Dosedne-li nic netušící moucha na list masožravky a vydráždí jeden z nastražených chloupků, past velmi rychle zaklapne

Zdroj: https://kareltejkal.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=732481

0 0
možnosti
KT

V kreacionistickém článku se píše, že jeden chloupek stačí. Kreacionistická propaganda je přitom téměř stejně pravdivá jako evangelia.

0 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 728x
Kreacionisté (mladé Země) a zelení šílenci mají mnoho společného. Méně k smíchu a tudíž nebezpečnější jsou dnes ti druzí.

Seznam rubrik