Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vědci už dříve prokázali, že všichni Homo sapiens pocházejí z jedné ženy, které výzkumníci říkají Eva. Ta žila v Africe před 200 000 lety. Co se však odehrávalo mezi ní a pozdějším rozšířením lidského druhu, zůstává nejasné.

0 0
možnosti
KT

Čím to je, že současní lidé mají v genomu alely žen, které žily současně s mitochondriální Evou a které Eva neměla?

0 0
možnosti
Foto

Mnoho vědců nevěří v Darwinovu teorii, kterou zatím nikdo neprokázal. Třeba Jiří Grygar. řekl toto : S těmi zázraky je to trochu, než si lidé myslí. To slovo znamená, že jde o něco, co je za naším zrakem, skryto. A tutéž situaci máme teď v astronomii, dokonce strašlivou: podařilo se zjistit, že existuje skrytá látka, o které neumíme nic zjistit; pak ještě skrytá energie, o které toho víme ještě méně. A přitom je jí ve vesmíru asi 25 procent. A na tu viditelnou astronomii zbývá asi 5 procent. Čili jsme velice arogantní, když tvrdíme, že něco víme o vesmíru. Velký třesk především začal v čase. To znamená, že nejdřív vesmír nebyl a najednou byl. A to je přece zázrak nad zázraky. My nejsme schopni pochopit ten velký třesk a čas nula. Čím víc člověk pokračuje ve vědě, tím víc chápe teologii. Ta situace je čím dál víc analogická. Až mě to samotného překvapuje.

1 0
možnosti
DT

Jenže všechno naznačuje tomu, že ten velký třesk vznikl jako prostý následek fluktuace. Dokonce tu fluktuaci vidíme v záření pozadí. Takže žádná záhada, normální fyzikální proces. ;-)

0 0
možnosti
KT

Ale čtou mě pozorně. Ten nesmysl s Darwinovou teorií v první otázce již hlavní cenzor upravil. :-)

0 0
možnosti
MS

Včera večer jsem anketu vyplnil a v poslední textové odpovědi o nesmyslnosti formulace první otázky napsal, takže to mohl být kterýkoli podnět.

1 0
možnosti
DP

Díky za odkaz, dobře jsem se pobavil. I když ne tolik, jako u webu placta-zeme.cz.

1 0
možnosti
Foto

Já bych řek, že by stačilo odcitovat tu první otázku a to by bylo dostatečně vypovídající.

0 0
možnosti
Foto

Divím se tomu, že se tomuto kreacionistickému webu tolik věnujete. Některé Vaše články o něm jsem si se zájmem přečetl. Těmi bych však skončil. Dle mne nemá smysl ten web dále rozebírat. Ale je to Vaše věc.

2 0
možnosti
KT

Také si někdy říkám, zda s kreacionisty zbytečně neztrácím čas, který lze využít prospěšněji. Na jedné straně mě patrně fascinuje jejich bezbřehá pýcha korunovaná tupostí, na druhé straně jejich ideologii považuji za velmi nebezpečnou. Jak se chceme vypořádat s importovaným náboženským fundamentalismem, když nejsme schopni vyřešit fundamentalismus křesťanský?

1 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 728x
Kreacionisté (mladé Země) a zelení šílenci mají mnoho společného. Méně k smíchu a tudíž nebezpečnější jsou dnes ti druzí.

Seznam rubrik