Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To , co ve své přednášce pronesl Libor Votoček, tvrdí i Jíří Grygar a mnoho vědců, nositelů Nobelových cen. Třeba i Georg Wilhelm Friedrich Hegel tvrdil to samé.

0 0
možnosti
KT

Kteří nositelé Nobelovy ceny tvrdí, že vesmír je starý jen pár tisíciletí nebo že svět byl v době existence lidstva zničen celosvětovou potopou?

0 0
možnosti
Foto

Kreacionismus můžeme dnes rozdělit do dvou hlavních myšlenkových proudů: starší a mnohem početnější skupina kreačních vědců je charakterizována vědeckou snahou prokázat, že původ světa, jak je popsán v Bibli, zvláště v knize Genesis. Druhá, později vzniklá skupina, jsou vědci, kteří nevycházejí z Bible ani se nezabývají jejím potvrzováním. Velmi rozhodně však vystupují proti neodarwinismu, tedy proti mutační teorii (tzv. makroevoluci). Svými výzkumy a závěry ukazují, že mutace a selekce, což jsou základní „tvůrčí“ mechanizmy neodarwinistické evoluce (syntetické teorie), nemohou vysvětlit vznik a tvorbu orgánů či organizmů, nebo dokonce samovolný vznik života z neživé hmoty. Tito vědci jsou známi pod termínem Intelligent Design (ID), což se překládá do češtiny buď souslovím inteligentní design nebo inteligentní plán. V USA založili organizaci Discovery Institut.

3 0
možnosti

Máte v tom chybu. Propagátoři inteligentního designu nejsou skuteční vědci. Jejich "studie" makroevoluci nikterak nevyvracejí. Vždy jsou to jenom jejich dojmy, do nichž halí svou náboženskou víru. Ve skutečnosti totiž není žádný rozdíl mezi makroevolucí a mikroevolucí. Záleží pouze na tom, v jaké časové škále tu evoluci sledujete - čím větší škála, tím více "makro".

1 0
možnosti
DB

Zcela určitě..kreacionismus je obrovský nesmysl...je to jen pokus nějak sladit vědecké poznatky s nesmyslnou myšlenkou stvoření vesmíru jedním bohem...celá tato konstrukce je poměrně lehce vyvratitelná

1 0
možnosti
Foto

kreacionismus v současnosti zastávají tisíce přírodovědců po celém světě, někteří pracují v kreacionistických organizacích, jiní na poli civilní vědy, případně obojí.

0 0
možnosti
Foto

Je řada dobrých důvodů pro to, abychom brali kreacionismus jako racionální a vědecký přístup k učení. Mezi ně patří například koncept reálné pravděpodobnosti, špatně průkazná teorie makroevoluce, důkazy plynoucí ze zkušeností atd. Není žádný logický důvod, abychom hned přijímali naturalistické předpoklady a odmítali předpoklady kreacionistické. Přesvědčení, že původ života je ze stvoření, není překážkou vědeckých objevů. Stačí si jen připomenout objevy takových mužů, jakými byli Newton, Pasteur, Mendel, Pascal, Kelvin, Linné, Maxwell a další. Všichni byli kreacionisté a neměli s tím sebemenší problém. Kreacionismus není „věda“, stejně tak jako naturalismus není „věda“. Kreacionismus je nicméně v plném souladu s vědeckými principy.RvRvRv

0 0
možnosti
KT

Je třeba si všimnout, že to krásné, co pánové Newton, Pasteur, Mendel, Pascal, Kelvin, Linné nebo Maxwell přinesli světové vědě, platí nejen pro křesťany, ale stejně jak pro muslimy, hinduisty, budhisty a dokonce i pro ateisty. Právě tohle je známkou dobré vědy. Až teprve kreacionisté s oblibou przní a dezinterpretují výsledky některých jmenovaných.

1 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 728x
Kreacionisté (mladé Země) a zelení šílenci mají mnoho společného. Méně k smíchu a tudíž nebezpečnější jsou dnes ti druzí.

Seznam rubrik