Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Satan a miliony let

Křesťané z bible vědí, že existuje skutečný nepřítel, který obchází kolem a hledá koho by sežral a zničil. Je to Satan.

Ve svém předchozím blogu jsem zmínil způsob, jakým kreacionisté mladé Země (dále jen kreacionisté) hodnotí krásu přírody, jejímž zdrojem je údajně dokonalé boží stvoření. Na druhé straně v přírodě všudypřítomné utrpení (smrt) považují za důsledek pádu do hříchu. Co se kreacionistům líbí, přisuzují stvořiteli, co se jim nelíbí, je důsledkem Adamova hříchu. Kritérium líbí / nelíbí (vyhovuje / nevyhovuje věroučnému fundamentalismu) je pro kreacionistické uvažování zcela zásadní. Co se kreacionistům nelíbí je pochopitelně možné svádět i na vládce pekel.

Dnes nabízím zamyšlení nad článkem "Trojský kůň" dlouhých věků, ze kterého také pocházejí použité citace.

Bible popisuje Satana jako vysoce inteligentního a lstivého. On jistě věděl, že přímý útok ke zpochybnění Božího slova by pravděpodobně nebyl příliš úspěšný. Lepší strategií bylo vymyslet plán, který by odemkl brány zevnitř a umožnil by tak příliv pochybností a svárů. Muselo to být něco, co nezpůsobí zjevné pohoršení ani nebude útočit na základní pilíře církve, jako je kříž, spasení atd. Něco, co je přitažlivé lidskému intelektu, ale nespustí to žádný poplach. Myšlenka, která by vypadala jako zcela neškodná a oddělená od teologie, takže by byla klidně přijata.

Z biblických rodokmenů můžeme velmi přesně určit počátek vesmíru. Svět byl podle přesných Usheerových dat  stvořen za šest pracovních dní v roce 4004 př. n. l. Trojským koněm, plíživě zpochybňujícím autoritu božího slova, se proto měly stát dlouhé věky, vybájené evoluční miliony let.

Součástí intrik se stal i velmi zbožný Isaac Newton, kterým se kreacionisté rádi chlubí, přestože definitivně pohřbil biblickou představu Slunce obíhající kolem Země. Ukázal, že na nebi i na zemi platí tytéž zákony mechaniky. Dodnes obdivovaná formální krása Newtonových pohybových rovnic však učinila vědce pyšnými. V období osvícenství učenci poprvé významně zpochybnili autoritu písma, spoléhajíce na ošidnou lidskou mysl a racionalitu. Věda se stala nástrojem ďábla.

James Hutton a Charles Lyell jsou považování za zakladatele moderní (rozuměj satanské) geologie. 

James Hutton pozoroval, že horniny na povrchu erodují vlivem vody a vzduchu, jsou přeneseny a uloženy v moři a vyvozoval, že poté mohou být teplem zpevněny a opět vyzdviženy na povrch, což odporovalo biblické představě, že horniny pocházejí z rozsáhlé potopy. Charles Lyell prosazoval kacířskou myšlenku, že dnešní pochody měnící zemskou kůru probíhaly stejnou rychlosti a se stejnými výsledky i v geologické minulosti. Tvorba usazenin je poměrně pomalá, mocné vrstvy sedimentů tedy ukazují na dlouhou geologickou historii. Není divu, že na Charlese Lyella přímo navazoval Charles Darwin, který pro evoluční vývoj organismů miliony let nezbytně potřeboval.

Kristově věci nepomáhá kompromis mezi Božím slovem a lidskými nespolehlivými názory. I když Lyellovy myšlenky uniformitariánské geologie jsou dnešními geology všeobecně odmítány jako nelegitimní, přesto se jeho chybným myšlenkám podařilo vplížit se prakticky bez povšimnutí do pevnosti biblické autority. Strážci měli rozpoznat, že takové myšlenky neodpovídají Božímu slovu, a okamžitě měli spustit poplach!

Pak zde byla paleontologie, jejíž rozvoj je s geologií úzce svázán. Ukázalo se, že Satan fosilie do geologických vrstev pečlivě roztřídil, aby budily zdání, že katastrof v geologické historii Země bylo více než jedna. Představě opakovaných katastrof někdy provázených opakovaným stvořením tehdy podlehli i někteří význační kreacionisté. Satan byl spokojen.

Bezbožná věda však Lyellovými spisy neřekla poslední slovo. Ve 20. století se s rozvojem jaderné fyziky objevily metody, údajně schopné stáří hornin měřit na základě zastoupení vybraných izotopů prvků. Tyto metody jsou všeobecně rozšířené a formálně dávají konzistentní výsledky. Co když však Satan záměrně míchá radioizotopy v horninách, aby z pohledu spásy pochybnou teorii milionů (miliard) let stáří vesmíru udržel při životě?

Přijetím obrovského stáří Země, se Boží pevnost stala obětí nesčetných nájezdů zvenčí a rozporů zevnitř. Jestliže fosilní záznam s veškerou v něm zaznamenanou smrtí a utrpením byl uložen miliony let předtím, než Adam zhřešil, pak Bůh musel smrt zavést už při stvoření! Tudíž smrt a utrpení v celém stvoření nemohl způsobit Adamův hřích. Od čeho nás tedy Ježíš zachránil?

Naštěstí zde máme poslední hrstku biblicky poctivých vědců, kteří nadále hájí pravdu zprostředkovanou božím slovem a kteří nesedli na lep Darwinovým darebákům  ani v otázkách stáří světa. Biblicky poctivý vědec 21. století se vyznačuje vysokou odolností proti veškeré validní argumentaci a miliony let popírá navzdory zcela zdrcující evidenci. Věda, která se kreacionistům nelíbí, je vědou satanskou.

Autor: Karel Tejkal | neděle 12.4.2020 21:03 | karma článku: 16,49 | přečteno: 653x
  • Další články autora

Karel Tejkal

Fermiho paradox a temná hmota

Fermiho paradox vyjadřuje podivení, že jsme dosud nenalezli stopu po mimozemské civilizaci. Nabízím jedno z možných vysvětlení.

5.5.2021 v 13:42 | Karma: 13,17 | Přečteno: 501x | Diskuse| Věda

Karel Tejkal

Kreacionista klade otázky

Kreacionisté mladé Země (dále jen kreacionisté) kladou někdy sugestivní a ze svého pohledu patrně jen řečnické otázky. Zkusme jim na ně odpovědět.

18.4.2020 v 20:15 | Karma: 15,09 | Přečteno: 811x | Diskuse| Věda

Karel Tejkal

Evoluce, stvoření a pád do hříchu

Kreacionisté mladé Země s oblibou argumentují krásou a dokonalostí živých organismů a své okouzlení považují za důkaz tvůrčích schopností stvořitele. Živé organismy však nemusí být vždy jen krásné a dokonalé. Co s tím?

5.4.2020 v 19:20 | Karma: 12,91 | Přečteno: 360x | Diskuse| Věda

Karel Tejkal

Praktické výsledky zelené politiky v České republice

Škody na člověku a životním prostředí způsobené zelenou politikou jsou zatím relativně malé, zelená hnutí však mají snahu a potenciál škodit mnohem více. Některé výsledky zelené politiky si pro ponaučení zrekapitulujme.

23.1.2020 v 20:18 | Karma: 39,52 | Přečteno: 1628x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Karel Tejkal

Turínské plátno a dědičnost krevních skupin

Jednou za uherský rok navštívím kontrarevoluční magazín Petra Hájka. To je ten pán, co nepochází z opice. Zaujal mne zde článek "historika a publicisty" Radomíra Malého dokazující údajnou pravost Turínského plátna.

21.1.2020 v 19:13 | Karma: 19,98 | Přečteno: 1198x | Diskuse| Věda
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Hrad zveřejnil záznam z jednání o důchodové reformě. ANO na změny kývlo, ukazuje

24. dubna 2024  14:43

Hrad zveřejnil záznam z jednání o důchodové reformě. Na té se zástupci vlády, ANO a Hradu shodli,...

Hlavní hygienička Svrčinová ve funkci končí. Vláda ji na její žádost odvolala

24. dubna 2024  14:37

Hlavní hygienička ČR Pavla Svrčinová skončí, vláda ji ve středu na její vlastní žádost odvolala,...

Von der Leyenová chválila i Čechy. Za 20 let jste posílili vy i EU, uvedla

24. dubna 2024  14:31

Za začátek nové éry označila šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová vstup deseti východních...

Novým šéfem tajné služby se stane brigádní generál Bartovský, schválila vláda

24. dubna 2024  13:11,  aktualizováno  14:13

Novým ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ) bude Petr Bartovský, vláda ve středu schválila jeho...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 728x
Kreacionisté (mladé Země) a zelení šílenci mají mnoho společného. Méně k smíchu a tudíž nebezpečnější jsou dnes ti druzí.

Seznam rubrik