Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Strana zdravého kreacionistického rozumu

Kreacionismus je náboženská idelogie založená na víře, tudíž při popisu zákonitostí přírody pochopitelně nemůže obstát v soutěži s přírodními vědami založenými na evidenci. Nešlo by však s "pravdou" handlovat ve volbách?

Diskuse na kreacionismus.cz je poslední dobou dosti nudná. Pavel Kábrt a ostatní fanatici si ve vzácné shodě notují, jak jsou oproti nim vědci hloupí. Jak (vědci) dosud nepochopili, že evoluční teorie je nesmysl a kosti dinosaurů, pohřbené biblickou potopou, jsou staré jen pár tisíciletí. Část oponentů byla pod podivnými záminkami již vyhozena, příspěvky dalších podléhají schválení bdělého cenzora. Jinověrců v diskusi postupně ubývá a tak to má být.

Přesto obsah diskuse stále poskytuje poučení, v některých směrech možná více než dříve. Co chtějí náboženští fundamentalisté? Co chtějí popírači vědy? Co chtějí po nás? Co chtějí po společnosti? Jakými způsoby toho chtějí dosáhnout?

V pondělí 21.8.2017 přispěl Pavel Kábrt do diskuse tímto zajímavým příspěvkem. Mgr. Petr Hannig, předseda politické strany Rozumní, dříve Strany zdravého rozumu, se Pavla Kábrta dotázal, zdali by jej nepodpořil na prezidenta a případně zvýšil karmu článku na jeho blogu. Pavel Kábrt odepsal:

Dobrý den,
pokud jste přesvědčen, že Darwinova evoluční teorie je totální hloupost a hodláte prosazovat, aby se vedle ní učila na školách ještě skutečná věda o stvoření, tzv. kreacionismus, tak Vás rád podpořím třeba i na svém webu.
S pozdravem
Pavel Kábrt

Mgr. Petr Hannig odpověděl:

Samozřejmě Darwinova teorie je blbost pro ohlupování mas. Zdraví PH

A máme to. Nechci zkoumat a hodnotit další názory či politická stanoviska pana Hanniga a ostatních "rozumných", nicméně je zjevné, že minimálně ve věci evoluční teorie je pan Hannig rozumu na hony vzdálen.

Mohli bychom kreacionismus zvolit v demokratických volbách? Ukazuje se, že kreacionisté by takovou možností rozhodně nepohrdli, přestože sekulární demokracie většinou není jejich milovaným společenským zřízením. V případě Pavla Kábrta je sekulární demokracie dokonce objektem jeho hluboké a divoké nenávisti podobně jako evoluční teorie, což lze doložit několika citacemi:

Nyní se svět nachyluje k nikdy nevyzkoušenému typu anarchie (cochcáku), nazývané demokracií, a lidé si kladou otázku, jestli přežijeme dalších dvacet let! Že by proti celkovému úpadku morálky pomohly v liberální demokracii kamery a čipy?Jisté je jedno: demokracie je další lidský šílený pokus o způsob vlády nad světem bez Boha, bez jasně daného pevného řádu. Pokud někdo myslí, že americká demokracie trvala stovky let, nechť nezapomene, že to byla demokracie založená, budovaná a donedávna žitá přísně vychovanými křesťany!! Americká demokracie není žádný OBECNĚ UPLATNITELNÝ model demokracie pro ateistickou současnost, kterou budují bezbožní, tupí a morálně zdegenerovaní bezvěrci.Napsal uživatel Pavel Kábrt dne Pá, 01/16/2015 - 20:15. 

Ano, můžu: udržuje lidi velmi účinně a velmi jemně na uzdě. Na rozdíl od tupého davu ateistických materialistů, které sice za demokracie nikdo k ničemu nenutí, ale je to velmi nebezpečný dav tupců, zabíjejících s přispěním demokracie svoje vlastní děti, vraždících, tunelujících, rozvádějících se jak je libo, opouštějících svoje vlastní děti v rodinách jak je libo, souložících jak je libo, učících ve školách haldu lží a ohavností ohledně původu světa a sexu, jak je libo a navíc jsou tihle tupci voleni do parlamentů a justice a vyučují další generace mladých. Opravdu, velmi nadějná budoucnost pro společnost. Rozumný slušný despota by to zarazil a měli by utrum, tihle evolucionističtí Darwinovi holomci a vypatlanci. Dnes si sedí v parlamentech, případně korzují v čelech homosexuálních průvodů, aby šli populisticky "s tupým davem" a ukázali, že jsou demokraté - místo, aby jak je jejich povinnost při vládnutí, všechny hnusárny a zlé věci rázně zatrhli. Jak ale můžeme chtít od hnusáků, aby zastavili hnusárny? Jak mohu chtít od vypatlance v parlamentu, aby bojoval proti davovým vypatlanostem? Děkuji, nechci.Napsal uživatel Pavel Kábrt dne Čt, 11/19/2015 - 18:43. 

DEMOKRACIE JE TEN NEJMÉNĚ BEZPEČNÝ SYSTÉM VLÁDY PRO ZACHOVÁNÍ ŽIVOTA NA TÉTO ZEMI. TEN NEJKRVAVĚJŠÍ!Napsal uživatel Pavel Kábrt dne Po, 09/01/2014 - 21:04.

Současné demokracie jsou pro vraždění svých obyvatel to nejhorší společenské zřízení všech dob!!Napsal uživatel Pavel Kábrt dne Út, 09/02/2014 - 18:24.

Kreacionisté dennodenně (například i pro šíření své ideologie) využívají praktických výsledků moderních věd, přestože tyto vědy (a metodologický naturalismus, který úspěch ve vědeckém bádání podmiňuje vyloučením nadpřirozena) upřímně nenávidí. Nepřekvapuje proto, že pokud ucítí příležitost, pro realizaci svých nevědeckých a nedemokratických cílů využijí také demokratické instituce.

Autor: Karel Tejkal | pátek 25.8.2017 21:51 | karma článku: 16,85 | přečteno: 822x
  • Další články autora

Karel Tejkal

Fermiho paradox a temná hmota

Fermiho paradox vyjadřuje podivení, že jsme dosud nenalezli stopu po mimozemské civilizaci. Nabízím jedno z možných vysvětlení.

5.5.2021 v 13:42 | Karma: 13,17 | Přečteno: 501x | Diskuse| Věda

Karel Tejkal

Kreacionista klade otázky

Kreacionisté mladé Země (dále jen kreacionisté) kladou někdy sugestivní a ze svého pohledu patrně jen řečnické otázky. Zkusme jim na ně odpovědět.

18.4.2020 v 20:15 | Karma: 15,09 | Přečteno: 811x | Diskuse| Věda

Karel Tejkal

Satan a miliony let

Křesťané z bible vědí, že existuje skutečný nepřítel, který obchází kolem a hledá koho by sežral a zničil. Je to Satan.

12.4.2020 v 21:03 | Karma: 16,49 | Přečteno: 653x | Diskuse| Věda

Karel Tejkal

Evoluce, stvoření a pád do hříchu

Kreacionisté mladé Země s oblibou argumentují krásou a dokonalostí živých organismů a své okouzlení považují za důkaz tvůrčích schopností stvořitele. Živé organismy však nemusí být vždy jen krásné a dokonalé. Co s tím?

5.4.2020 v 19:20 | Karma: 12,91 | Přečteno: 360x | Diskuse| Věda

Karel Tejkal

Praktické výsledky zelené politiky v České republice

Škody na člověku a životním prostředí způsobené zelenou politikou jsou zatím relativně malé, zelená hnutí však mají snahu a potenciál škodit mnohem více. Některé výsledky zelené politiky si pro ponaučení zrekapitulujme.

23.1.2020 v 20:18 | Karma: 39,52 | Přečteno: 1628x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

U Votic se srazila tři auta, ženu záchranáři letecky transportovali do Prahy

28. dubna 2024  15:57

U Votic na Benešovsku došlo k dopravní nehodě, havarovala zde tři osobní vozidla. Při nehodě se...

Záchranáři měli ve vzduchu naráz tři vrtulníky, zasahovali i na hoře Říp

28. dubna 2024  15:56

V Ústeckém kraji zasahovaly v jednu chvíli tři záchranářské vrtulníky. Jeden letěl pro vážně...

V Rakousku zemřel český turista, měl nehodu při jízdě na kajaku

28. dubna 2024  14:15,  aktualizováno  15:50

Při sobotní nehodě na kajaku nedaleko rakouské obce Scheffau zemřel 36letý Čech, uvedla rakouská...

V Německu zemřeli dva pobodaní Ukrajinci. Policie podezírá 57letého Rusa

28. dubna 2024  15:28

V areálu nákupního centra v bavorském městě Murnau am Staffelsee byli v sobotu večer nalezeni dva...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 728x
Kreacionisté (mladé Země) a zelení šílenci mají mnoho společného. Méně k smíchu a tudíž nebezpečnější jsou dnes ti druzí.

Seznam rubrik