Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Na FB proběhla zajímavá výměna názorů mezi panem Frélichem (skutečné jméno) a anonymním hrdinou schovávajícím se za nickem kreacionismus.cz.

Pan Frélich se dotázal, zda opravdu lze v zemském plášti o teplotě cca 3500 stupňů nalézt oblasti chladnější až o 4000 stupňů. Kreacionista odvětil, že to je "pouze" citace z jiného článku (na který se ovšem kreacionisté odkazují) a že on to "respektuje" (přestože se jedná o naprosto zjevnou pitomost). Jsou to prý "odhadované hodnoty".

Kreacionista píše, že "těžiště článku je jasné i bez přesných měření – proč tyto desky dosud vykazují tak výrazné teplotní anomálie, pokud jsou v plášti vnořené miliony let?", a hned si na víceméně řečnickou otázku také odpovídá: "A na to může být odpověď jediná: NEJSOU TAM TAK DLOUHO."

Kreacionistovi vůbec nevadí, že ona "fakta", na která se odvolává (existence chladných oblastí s kreacionisty požadovanými vlastnostmi), si v odkazovaném článku patrně vyfabuloval jiný kreacionista na základě pochybných úvah o hustotě materiálu v zemském plášti.

0 0
možnosti

Na FB nediskutuji a s fundamentalisty obou druhů rovněž ne. Jen pro objektivitu, ta původní citace o možném rozdílu teplot až 4000 C zněla : pokud bychom pro zjednodušení předpokládali stejnou hustotu.

0 0
možnosti
Foto

Článek zveřejněný na kreacionistickém webu je opravdu snůškou totálních blábolů. Nejenže je odborně úplně mimo, ale i logicky nedává smysl. Bohužel se opravdu najdou lidé, kteří tomu věří.

Diskutoval jsem s kreacionisty na jejich facebooku a i oni, sice nepřímo, ale i oni uznali, že článek nedává smysl. Přesto se na jeho základě pokoušejí cosi dokazovat.

Nemohou se pak divit, že se jim mnoho lidí vysmívá. Jejich argumentace na mne působí strašně trapně.

0 0
možnosti

U diskutovaného obrázku na ose X je odchylka rychlosti šíření seismických vln, se kterými pracuje seismická tomografie.

1 0
možnosti

Jaký je tedy vztah mezi barvou a teplotou?

0 0
možnosti

V77í52t 23K23a39b72e66l16k74a

17. 11. 2018 21:18

Pro kreacionisty je typicka tato guerillova valka s geologii., ale nikdy jsem nenarazil na nejakou zevrubnou studii The Flood, Day by Day.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS