Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vitasi, Vašek je opravdu hloupý. Vítej v klubu "žlučí prosáklých tejkalovců".

0 0
možnosti
Foto

Tak na "oblíbeném" webu kreacionismus.cz již zveřejnili konečné výsledky ankety. Ukazuje se, že web čte 274 lidí z toho 11 jsou oponenti kreacionismu a 263 lidí (možná) věří v kreacionismus jako takový. Inu opravdu masivní podpora podpora blábolu zvaného "kreacionismus".

No a jako vždy se "svojí láskou bližnímu svému" vyjadřují k p. Tejkalovi, aniž mu dají možnost se k čemukoli co napíší vyjádřit. Obvzláště myslitel, amatérský geolog, fyzik ,chemik, biolog a zapálený paleontolog Zelinka opět prozářil svou auru záští plnou poznámkou o ateistických červech a žlučí prosáklých Tejkalovcích. Jen to peklo mi tam chybí. Nu což, snad někdy příště. Evoluci zdar.

2 0
možnosti

V73í63t 33K52a59b66e45l89k45a

1. 11. 2018 19:55

Mne zaujalo, ze "popiracu" Potopy je mene nez "popiracu" Adamova prvenstvi na Zemi. OSobne povazuju mytus o Potope za velmi slaby clanek krestanske mytologie.

0 0
možnosti

Objevily se "předběžné výsledky" ankety Genesis 2018. Vrchní cenzor webu kreacionismus.cz se domnívá, že výsledky "určitou výpovědní hodnotu mají". O čem tedy "vypovídají"?

Především výsledky nezahrnují všechny doručené dotazníky. Můj dotazník, který odpověděl pouze na poslední otázku, buď chybí, nebo mé neodpovědi zahrnuje do kategorie "nejsem si jistý", což mým názorům neodpovídá. Spíš mě však vrchní cenzor jen docela obyčejně zcenzuroval.

Člověk, křesťan nekřesťan, který na poslední otázku ankety odpověděl jako já, nemůže na některé otázky odpovědět vůbec. Viz blog. Výsledky ankety tedy "vypovídají" především o kreacionistické cenzuře a snahách o manipulaci. Bez překvapení.

0 0
možnosti

J66o49s78e68f 71P79o95t57r

17. 10. 2018 19:28

Pro pana Švadlenku,

byl jsem v neuvěřitelné časové tísni, takže jsem spletl Brontosaury a Dinosaury - každý den tyto výrazy nepoužívám, jako příslušní vědci, přesto si myslím, že nezáleží na detailech, ale na podstatě.

Jinak pane, Švadlenko - kniha o 800 stranách učebnice "Biologie pro gymnázia", vydaná 2016 s doložkou Ministerstva školství. Kapitola o vývoji druhů. Je zde uvedeno asi 5 názorů, samozřejmě včetně Darwinovy vývojové teorie a neodarwinismu. Tomu je věnovaná jedna stránka, přičemž k bodu o náhodných genetických mutacích se píše, že nejsou významné pro vznik nových druhů. Ale o tom jak tedy nové druhy vznikají se v knize nemluví.

Opakuji znovu, Učebnice Biologie pro gymnázia, vydaná 2016. Zde se vaše názory a názory autorů učebnice podstatně liší!

0 0
možnosti

J70o62s66e16f 28P35o44t74r

17. 10. 2018 19:14

Pro pana Frélicha,

to, že meandry řek jsou důsledkem odstřediví síly při otáčení Země patří k základnímu vzdělání.

0 0
možnosti

J40o39s87e19f 34P62o85t20r

16. 10. 2018 19:38

Níže se pan Chudáček s duchaplným výsměchem vůči křesťanským názorům, zabývá otázkou brontosaurů. Ovšem, kdyby ve svých znalostech šel do hloubky a nekopíroval myšlenky neomarxistů musel by si položit otázku proč ani brontosauři nedokazují základní vyznání víry ateistů Darwinovu vývojovou teorii.

Brontosauři žili asi 100 milionů let, vědci popsali na 500 druhů. Světová muzea jsou plná jejich kostí. Existují odborníci, kteří přisoudí nalezenou kost ihned a jednoznačně příslušnému druhu.

Přesto ještě řádný z nich nikdy neřekl : zde máme důkaz vývoje - zde je vidět jak náhodnými nutacemi se mění kosti, jak se z jednoho druhu stává jiný druh. Opakuji, nikdy to nikdo neřekl. KJe to stejné jako v případě ostatních fosilií, najde se dokonale vyvinu druh, který po řekněme 5 mil letech vymře,, opět se objeví dokonale vyvinutý druh.

0 0
možnosti

To jste trochu pomotal. Brontosaurus je zastaralé označení druhu Apatosaurus excelsus (někdy se ale volá po tom, aby byl rod Brontosaurus znovu používán - ale tyto odborné diskuze teď ponechme stranou). Tento druh patří mezi sauropodní dinosaury. A u nich byla evoluce popsána. Od nejstarší doby, kdy se objevili, až po křídu, je pozorováno množství forem. Zpočátku malých, s relativně krátkým krkem a pohybujících se po dvou, až po mnohatunové obry. https://cs.wikipedia.org/wiki/Sauropodomorpha

A jinak máte pravdu, že nikdo neřekl "zde je vidět jak náhodnými nutacemi se mění kosti, jak se z jednoho druhu stává jiný druh". Takhle řečeno by to totiž byl blábol. Vznik druhu už ostatně pozorován byl. Hůře se to ovšem pozoruje na fosilním záznamu, protože fosilizace je vzácná. Nicméně je už dobře patrná škála, průběh vývoje. Takže jako obvykle: evoluce je prokázaný jev, vy si leda můžete dumat o tom, zda ho řídí Bůh, nebo zda probíhá naprosto náhodně.

1 0
možnosti

https://kareltejkal.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=542742

Kreacionistům:

V sobotu by měla startovat nová mise k Merkuru, která se bude mimo jiné zabývat i měřením magnetického pole. https://cs.wikipedia.org/wiki/BepiColombo

Myslíte, že podvodník Hartnett či jiní "odborníci" z creation.com konečně uznají, že kreacionistická teorie "magnetické vody" a slábnoucího pole Merkuru, mající údajně dokazovat mládí sluneční soustavy, definitivně selhala?

0 0
možnosti

Možná vrchní cenzor na kreacionismus.cz opravdu vyrobil chybu s Darwinovou teorií překlepnutím z nesoustředěnosti, to by se mu dalo odpustit. Ale u těchto lidí člověk někdy neví, co je jen trapný omyl, když jinou trapárnu myslí smrtelně vážně. Že Darwinova teorie určuje stáří vesmíru je ptákovina na stejné úrovni, jako že vesmír je starý pár tisíciletí nebo že "za časů Noe" zaplavila voda celou Zemi až po vrcholky hor.

1 0
možnosti

To je legrační anketa. R^ K té čtyřce mě napadlo, že smrt na Zemi přišla s prvním eukaryontem, buňkou, co už nebyla identická se všemi ostatními a měla jádro. Ta už mohla umřít. Do té doby to bylo všechno jen taková nesmrtelná věčně se množící omáčka.

Ale z toho by chudáky kreacionisty asi ... neudělalo by jim to dobře. :-)

0 0
možnosti
Foto

Bible nemluví o potopě světa, ale o biblické potopě a to je skara rozdíl. Vědci zjistili, že asi do roku 5600 př.n.l. zůstávalo Černé moře sladkovodním jezerem. Na okolních bohatých úrodných rovinách žila civilizace založená na zemědělství. Potom se však ze záhadných důvodů začala zvedat hladina blízkých moří – Středozemního a Egejského. Slaná voda pronikla až do Černého moře, které se katastrofálně zvětšilo. Vzápětí ničivým vodním živlem zaplavilo okolní pobřežní roviny na nepředstavitelné ploše 110 000 km2. Žádný živý tvor neměl šanci na záchranu! Vědcům se podařilo na dně Černého moře nalézt zatopenou vesnici. Noe měl přistát na vrcholu hory Ararat a ta je v Turecku u Černého moře.

0 0
možnosti

Bible hovoří také o nějaké lodi, na které byla zachráněna všechna zvířata. To se podle vás také stalo? A proč vlastně, pokud to byla lokální záplava?

1 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 728x
Kreacionisté (mladé Země) a zelení šílenci mají mnoho společného. Méně k smíchu a tudíž nebezpečnější jsou dnes ti druzí.

Seznam rubrik