Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jinak v Bibli jsou uváděná města, které dnes archeologové podle bible objevují, jsou zde jména osob, kteří skutečně žili, jsou zde popsané události, které se skutečně odhrály.

2 0
možnosti
KT

A také je zde popsána potopa, která se v rozsahu a v bibli popsaným způsobem nikdy nekonala.

0 0
možnosti
KT

Protože by po ní měly stále existovat zřetelné stopy. Žádné relevantní stopy však nemáme.

0 0
možnosti
Foto

Bůh je všemocný a všechny stopy potopy světa zahladil. Kdyby je nezahladil, tak by ještě někým mohl být obviněn, že provedl největší genocidu všech dob. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Samozřejmě... Pak jsou tam i alegorie.

0 0
možnosti
WW

Osoby byly více jak méně spíš dosazené, stejně jako jejich tituly a činy, ale zpochybňováno to není, protože tehdejší zápisy nesloužily k tautologii "pravdy" později nabalených nesmyslů v účelových konstruktech. Stejně na tom byla velká města, která byla navzájem propojena kupeckými cestičkami a kolik jich asi tak bylo, že se dala lehce pamatovat po staletí? Proto jsou spíš jen špatně lokalizována a datována, což ztěžuje práci archeologům. Nadpřirozený nesmysl, který se s některými městy spojil, měl jen posloužit k potřebám víry a o tom je výše zmíněná tautologie, protože odkaz na zmíněné existující město legalizuje všechny nesmysly, které se na něj účelově nabalily a proto se dost často "argumentuje" tzv biblickými městy a posléze údajnými událostmi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 728x
Kreacionisté (mladé Země) a zelení šílenci mají mnoho společného. Méně k smíchu a tudíž nebezpečnější jsou dnes ti druzí.

Seznam rubrik