Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Hlavní příčinu mnoha bolestí v našem národě vidím v jeho neblahém prvenství: jsme jeden z nejateističtějších národů na světě. Ateismus vidím jako vážné selhání rozumu a logiky, něco jako rakovinu duše." ... tohle najdeme v úvodu ke stránkám kreacionismus.cz (http://kreacionismus.cz/redakce/uvodni-slovo/). No a pak cosi o tom, jako jen kreacionisté vědě rozumí a nejsou líní hledat pravdu.

Docela by mě zajímalo, jakými důsledky se naše "vážné selhání" projevuje. Máme zde snad vysokou zločinnost, krátký věk dožití, nesvobodu? Co tedy?

0 0
možnosti

Je to jen frustrace z neakceptování jejich pohodlné ideologie.

0 0
možnosti

P69e38t93r 19V18a88ř12e44k53a

25. 5. 2018 21:41

Lidi kteří věří v celosvětovou potopu žádnými argumenty nepřesvědčíš - jejich víra přebíje všechna fakta svědčící o jejich zaslepenosti. Nejlepší by proto bylo diskusí s kreacionisty zanechat. Nech je žít v jejich bludu.. Pokud lidstvo jednou tak zpitomí že odvrhne veškeré vědecké poznatky a propadne okultismu, stejně s tím nic nenaděláš.

0 0
možnosti

Musím říct, že mě ti lidé něčím fascinují. Nebýt internetu, netušil bych, jak snadno jsou někteří manipulovatelní, hloupí a přes svoji zjevnou nevzdělanost namyšlení. Nejspíš právě tahle fascinace je motorem mého blogu.

0 0
možnosti

Nechci zde opakovat argumenty, které konzistentně a drtivě ukazují, že k celosvětové potopě, jak ji popisuje bible, nikdy nedošlo. Pro zájemce odkazuji na velmi dobře zpracovaný článek od Michala Hanko: http://www.i-ateismus.cz/2013/08/potopa-sveta/

Potopu, aby proběhla "biblicky realisticky", by musela od začátku až do konce provázet řada na sebe navazujících a vzájemně podmíněných zázraků a posledním zázrakem by muselo být důsledné zahlazení geologických, ekologických a genetických stop. To ale s vědou opravdu nemá nic společného.

0 0
možnosti

Myslím, že je to obousranné. Znám fundamentalistické kreacionisty i fundamentalistické zastánce ateismu či evoluce. Oba extrémy mohou být nebezpečné, oba dva utočí na každého, kdo to vidí jinak.

Proč si prostě nepřiznat, že obojí je víra, a nežít spolu v míru, bez neustálého dohadování, zda je mocnější Bůh Bible, nebo bůh těch, co věří v evoluci?

Přeji příjemný večer a plodnou diskuzi. Já jdu spát a jsem rád, že mohu věřit, že nad mým pokojným spánkem bude bdít Bůh, kterému důvěřuji.

3 2
možnosti

Nemám problém s křesťanstvím nebo s náboženstvím. Zdá se mi však velmi nepřístojné tahat božstva a zázraky do přírodních věd. Věda není víra, věda své závěry může měnit, pokud na změnu ukáže evidence. Biblické "realisty" však realita nezajímá.

3 0
možnosti

Máte to docela popletené i s těmi úryvky s Bible, které vytrháváte z kontextu.

Nejdříve bych chtěl zdůraznit, tak teorie , kterou prezentují kreacionisté, vypovídá o historii vůbec celého stvoření, nejen potopy...

Určitě se nikde nezmiňují o tom, že by hory byly před potopou menší, protože by na to Bůh neměl dost vody, aby je zatopil...Vody bylo dost, jinak by dnes veškerý povrch oceánů nebyl 63% ku pevnině.

Hory byly nejspíše menší a tako dna oceánů mělčí, protože došlo k posuvu tektonických desek, uvolnění obrovské energie, která rozdělila Pangeu na světadíly...

Navíc, všechny lidské civilizace a říše zaznamenávají potopu světa na všech vyrytých freskách, které najdete po nich v jeskyních, ať už v bývalé Babylonské říši, anebo přímo v Egyptě, anebo u aztéckých Indiánů...

Pokud i toto popíráte, popíráte samotné dějiny lidstva...

Ještě k tomu dobývání měst, které jste napsal nakonec Vašeho elaborátu... Víte, komu toto slovo od Boha bylo adresováno? A proč?

Nedělejte z Bible Mein Kampf, její autoři si to určitě nezaslouží, protože lžete, jako když tiskne...

Pokud to vezmeme jako propagandu, tipl bych si, že jste socialisticky a velmi ateisticky založený člověk...

Biblický realismu je přesně to, co se nyní odehrává , je důsledkem toho, co dělají lidé s Bohem či bez Boha, a co řekl Bůh v minulosti, mám tím na mysli Jeho intervenci...

3 2
možnosti

Mohl byste prosím přesně ukázat, kde ve svém blogu lžu? Děkuji.

0 0
možnosti
Foto

Jinak v Bibli jsou uváděná města, které dnes archeologové podle bible objevují, jsou zde jména osob, kteří skutečně žili, jsou zde popsané události, které se skutečně odhrály.

2 0
možnosti

A také je zde popsána potopa, která se v rozsahu a v bibli popsaným způsobem nikdy nekonala.

0 0
možnosti
Foto

Mýty o potopě světa se musely někde vzít. Nejedná se totiž jen o bájný výmysl. Potopa se objevuje i v Epos o Gilgamešovi. Jedná se o text sumerského původu. Potopa se objevuje i ve vyprávění Aztéků. Vědci zjistili, že skutečná potopa byla v rozsahu, který obyvatelé v postižené oblasti museli vnímat jako skutečně světovou. V polovině 6. tisíciletí bylo Černé moře sladkovodním jezerem, jehož hladina byla asi 150 metrů pod hladinou moře. V důsledku tání ledovců na konci doby ledové ovšem došlo k vzestupu hladiny světového oceánu. Vzedmutá hladina Středozemního moře se začala valit přes Dardanely do Marmarského moře, kde úzký pruh pevniny odděloval jezero od mořských vod. Následky jsou jasné – další zvyšování mořské hladiny. Rozhodující úlohu poté sehrálo zemětřesení, které rozlomilo pruh pevniny, a slaná voda se přes Bospor vřítila do sladkých vod jezera. Nešlo zrovna o malé množství. Podle geofyziků se po dobu dvou let do Černého moře vlévalo 16 000 metrů krychlových denně. Voda tak ukusovala 2 km pobřeží denně. Podařilo se najít i na dně černého moře zatopenou vesnici.

0 0
možnosti

Nechápu, proč to stále připomínáte. Pro kreacionisty mladé Země není žádná lokální potopa tou potopou, o které se píše v bibli. Jejich potopa se konala před cca 4500 lety a zatopila celý svět až po vrcholky hor. Nebo snad myslíte, že při zatopení Černého moře vzniklo hnědé uhlí Mostecké pánve?

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS