Diskuse

Plochozemci

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KT

Jsem přesvědčen, že alespoň někteří bibličtí autoři o kulatosti Země neměli tušení.

0 0
možnosti
WW

R^

Stačí si rozvzpomenout na vlastní rané dětství, jak se někteří z nás smiřovali s kulatostí Země a jak byly fascinující obrázky z naučných knih, ve kterých protinožci nepadali nikam dolů. Následovalo vlastní "ověřování", třeba zaoblená hladina jezera nebo moře, zaoblení horizontu pohledem z hor, fotografie zeměkoule...a to vše jenom proto, že jsme byli nuceni o tom přemýšlet "konfrontačně", než jak o tom přemýšlel třeba Aristoteles.

0 0
možnosti

I60v20o 13Ž54á33č53e73k

21. 5. 2018 2:42

Ona se v minulosti vyskytla i teorie o dutosvětosti, tedy o tom, že zeměkoule je ve skutečnosti kulovou dutinou v jakési vesmírné prahmotě. A i pro to se našly "vědecké" důkazy.

Jinak mám velmi rád knihy Terryho Pratchetta o zeměploše, ale on samozřejmě nebyl blbec a věděl, že píše fikci.

0 0
možnosti
WW

R^

V dutozemi věřilo německé námořnictvo a letectvo ještě ve 40. letech. Fischerův infračervený a radiový experiment na ostrově Rugen měl myšlenku posvěcenou Hitlerem, Goringem a Himmlerem potvrdit a když se po válce ptali Fischera, který dal přednost americkému zajetí, jak se stane, že se vědec propůjčí takové pitomosti, řekl, že nechtěl skončit v koncentračním táboře. Po fiasku tam však skončil letec Bender, který myšlenku dutozemě živil skrze své hnutí Hohl welth lehre už od první světové války.

0 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 728x
Kreacionisté (mladé Země) a zelení šílenci mají mnoho společného. Méně k smíchu a tudíž nebezpečnější jsou dnes ti druzí.

Seznam rubrik