Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Na téma nadřazenosti absolutní křesťanské morálky nad oportunním relativismem morálky nevěřících se pod stejnojmenným článkem na kreacionismus.cz rozvinula velmi zajímavá diskuse.

0 0
možnosti

Pane Kindle, minule jste se vyhnul odpovědi na otázku, kterou jsem položil nejméně dvakrát. Ptám se tedy znovu: pokud je evoluční teorie pouhou teorií, kterou nikdo neprokázal, tak co je potom představa, že uvnitř hvězd probíhají termonukleární reakce? Je podle vás podložená, nebo je to pouhá teorie?

Potom, až odpovíte, bych prosil odkaz na aspoň jednu vědeckou práci biologa Alberta Einsteina, která zpochybňuje darwinistickou evoluční teorii.

0 0
možnosti

To je opravdu drzost. :-) Tak oni si berou do úst už i Hawkinga. Jeho postoj je musí neuvěřitelně štvát, navzdory těžké nemoci, kdy v podstatě celý dlouhý život prožil s tím, že může být za rok konec - a on si dovolil pochybovat o bohu. Jeho vnitřní síla a důvěra ve vědu, která se nedala zlomit ani tímhle osudem je musí strašně iritovat.

Pomalu bychom měli vzít do "bodů pana Baetze" (https://danatenzler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=589971) Hawkinga k Einsteinovi. Není asi daleko doba, kdy se vyrojí falešné zprávy o tom, jak Hawking vlastně věřil v boha, protože realita těmhle snílkům nic neříká.

Hezký blog, díky R^

3 0
možnosti
Foto

Evoluční terorie je pouhou teorií a zatím žádný vědec jí nedokázal. Proti této teorii byl i sám Einstein.

2 1
možnosti

To je zajímavé, jak se vždy vyrojí taková vymyšlená tvrzení, které svět neviděl. Právě Einstein tvrdil, že cestu k pravdě by neměla tarasit žádná církev a už vůbec překážet jak Galileům, tak Darwinům. Kromě toho, nebyl věřící, jak sám tvrdil. Osobní víra by nebyla na překážku, protože se choval jako vědec a své teorie nezanášel náboženskou demagogií.

4 0
možnosti
Foto

Nejlepší impregnací proti kreacionistům je poznat jich pár osobně.

0 0
možnosti
Foto

Jsem věřící. Křesťan. Evangelík.

A souhlasím s tím, co jste napsal. R^

Ježíš se směje těm, kteří chtějí důkazy. „Pokolení zlé a zpronevěřilé si hledá znamení; ale znamení mu nebude dáno, leč znamení proroka Jonáše.“ (Matouš 12,39b)

Kreacionisté a jim podobní mají slabou víru, proto si žádají (vědecké) důkazy. Je mi jich líto.

1 0
možnosti

Věda dala odpověď na otázku po smyslu lidského života? Tak tohle tvrzení autora mě opravdu zaskočilo, protože pokud na něco věda dát odpoˇvěď neumí, tak je to přesně toto. Jedině, že člověk přijme za smysl života to, že je biologický stroj beze smyslu/bez účelu/. To ale ne každého uspokojí, je to přesně ten model, který byl existencialista nazval: vyprázdněný život.

3 0
možnosti

Možná že příliš chodíte na tržiště s tím, co by mělo být intimní a to se pak těžko tahá za jeden provaz.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS