Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Podle vědců z celého světa bylo zjištěno, v polovině 6. tisíciletí před Kristem bylo Černé moře sladkovodním jezerem, jehož hladina byla asi 150 metrů pod hladinou moře. V důsledku tání ledovců na konci doby ledové ovšem došlo k vzestupu hladiny světového oceánu. Slaná voda Středozemního moře se začala valit přes Dardanely do Marmarského moře, kde úzký pruh pevniny odděloval jezero od mořských vod. S dalším zvyšováním hladiny oceánu byla ovšem i tato země postupně zaplavována. Rozhodující úlohu poté sehrálo zemětřesení, které rozlomilo pruh pevniny a slaná voda se přes Bospor vřítila do sladkých vod jezera. Úžinou Bospor proudilo do Černého moře asi 16000 m3 vody denně po dobu dvou let. Hladina jezera se tak denně zvedala asi o 15 cm a pobřežní krajina mizela rychlostí asi 2 km za den. V nížinatých oblastech kolem původního jezera žilo ve starověku původní zemědělské obyvatelstvo. Tito lidé tedy museli prchat před stoupající vodou ze své původní domoviny a poté se rozešli do různých oblastí Blízkého Východu. S sebou si odnesli vzpomínky na tuto katastrofu, které postupem času ztratily historickou přesnost a v podání starověkých umělců se přeměnily do podoby mýtických vyprávění. Jednou z těchto vzpomínek potom může být biblický příběh, jinou vyprávění o Deukaliónovi nebo Utnapištimu. Na dně Černého moře se nachází zbytky zemědělského osídlení.

1 1
možnosti
KT

Biblický mýtus o potopě mohl být inspirován skutečnými událostmi, dokonce to v blogu zmiňuji a nikdy jsem s tím neměl problém. Kreacionisty však zatopení Černého moře nezajímá, jejich potopa byla přece celosvětová. Copak zatopení Černého moře vytvořilo uhelné sloje na Mostecku nebo pohřbilo dinosaury v Montaně? Pro zatopení Černého moře máme důkazy, pro celosvětovou biblickou potopu však důkazy chybí.

1 1
možnosti
Foto

V bibli najdeme také příběh o potopě a ten má reálný základ, který byl prokázán.

1 1
možnosti
Foto

Jsou známé statisíce případů těhotných žen, které byly pannou. Evoluční teorie je pouhou teorií, kterou nikdo na světě neprokázal. Tím, že vědci o ní pochybují ještě neznamená, že jsou věřící.

0 1
možnosti
ZH

Určitě, nikdy neuvěřím, že Zeman a Pitomio pochází ze stejné opice jako já. ;-D

0 0
možnosti
WW

R^

Dokazuje to, že naši pra pra nebyla trdla když dokázali účelově vymyslet, jak božího syna nezatížit dědičným hříchem a k tomu byl pochopitelně nutný zapečetěný inkubátor. :-) Pomstychtivý všemocný starozákonní bůh trestá bezbožnost globální potopou a i přes armádu listovačů se jaksi nedaří podat uspokojivé vysvětlení, proč se musel velkomožný mstít na ženách a dětech a kolektivní vině dávají listovači korunu tím, že děti, které se nemohly rozhodnout, dříve či později by byly stejně zkažené a proto je jejich vražda naprosto legitimní. Z obhájců boží neomylnosti a všemohoucnosti padají daleko pikantnější konstrukty, ale spíš je snaha ze strany ideologických frontmanů, mazaně se vyhnouti starozákonním pohádkám. Nějak zohlednit čapí cargo na fakultách, i theologických, by asi většina věřících brala jako útok na jejich inteligenci. ;-D

2 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 728x
Kreacionisté (mladé Země) a zelení šílenci mají mnoho společného. Méně k smíchu a tudíž nebezpečnější jsou dnes ti druzí.

Seznam rubrik