Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J41o15s91e56f 17P88o39t67r

24. 3. 2018 22:31

pane Tejkale,

rozveďte nám prosím, vaše tvrzení :" Lišejníky proto vyvinuly celou škálu rozmnožovacích možností a variant, které by mohly i kreacionistům ukazovat na možnosti evoluce." To jako lišejníky měli plán a rozhodly se na svém plenárním zasedání vyvinout rozmnožovací možnosti? Nezdá se vám toto tvrzení na stejné úrovni jako ve středověku, když se tvrdilo, že myši se líhnou z hadrů?

Při vysvětlování nezapomeňte na paradigma vývojové teorie, že sice neznáme žádné přechodné formy, ale že je to pouze tím, že zde funguje teorie přerušovaných rovnováh.

Zdroj: https://kareltejkal.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=655617

4 2
možnosti
KT

Bohužel mám pocit, že vás rozmnožování lišejníků vůbec nezajímá, tak proč se na to ptáte?

Personifikace evoluce je v textech vcelku běžná, nevidím zásadní důvod, proč se pozastavovat nad rozdílem mezi "lišejníky vyvinuly" a "u lišejníků se vyvinulo". Člověk je vyvinut k určitým myšlenkovým schématům. Vidíme například zásadní rozdíly mezi slonem a ovcí, ale obvykle přehlížíme, že jsou v mnoha ohledech stejní. Proto je pro někoho tak těžké chápat evoluci.

Váš druhý odstavec je ovšem už jen a pouze kreacionistický blábol. Žádné paradigma vývojové teorie "že neznáme žádné přechodné formy" neexistuje. Zamyslete se, zda se ve vás již neobjevily zárodky ideologické nenávisti, kterou v rozvinuté formě pozoruji například u Pavla Kábrta.

Nejjednodušším nepohlavním způsobem rozmnožování lišejníků je prosté odlomení části suché stélky, které někdy vítr zanese na příhodné místo. Proč není tento způsob "přechodnou formou" k tvorbě sofistikovanějších rozmnožovacích útvarů lišejníků, o kterých si můžete něco nastudovat v literatuře nebo se s nimi seznámit v terénu?

1 0
možnosti

Přechodných forem je přece známo spoustu. Proč nezkusíte studovat?

1 0
možnosti
WW

Tím hadrem jste už jednou dostal, tak o co Vám vlastně jde? Církev už dávno prohrála monopol na informace ze zřejmých důvodů, ale ani to nebrání předložit něco relevantního, co by stálo za úvahu. Nemám nic proti tomu vykašlat se na zjištěné a nechť se problémem zabývá Vaše fantasmagorie, ale posune se to někam? Nikam samozřejmě. Vaším cílem není přijít tomu na kloub, ale dehonestovat vše, co není podle Vašich představ a to štve slušné lidi, než jestli něco je či není výsledkem evoluce. Kromě toho, věda vůči Vám absolutně nemá povinnost nic dokazovat - zjištění se odvíjí v čase, přehodnocuje se a je to OTEVŘENÁ disciplína, narozdíl od Vaší doktríny, která ztuhla ve středověku u těch hadrů a jako nacpaná husa odmítá cokoliv strávit - to je normální v rámci ideologie, ale nelze ji jako klín vrážet tam, kde se nad problémem přemýšlí a vyhodnocuje. Vy osobně a další stejně smýšlející nenabídli nic k posouzení, ani konstruktivní kritiku, tak se znovu ptám, o co Vám jde?

1 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 728x
Kreacionisté (mladé Země) a zelení šílenci mají mnoho společného. Méně k smíchu a tudíž nebezpečnější jsou dnes ti druzí.

Seznam rubrik