Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Člověk se až diví, že tu na webu zatím můžeme svobodně zveřejňovat kreacionistické články – naopak se člověk vůbec nediví úporné snaze různých slizkých bazilišků, vypatlaných dotejkalů a jiných dutých hlav, kteří by tak rádi vyhladili kreacionismus z povrchu zemského."

Napsal admin kreacionismus.cz, 22.3.2018 8:26.

Já jsem si o těch lidech obrázek udělal. Zkuste to taky ;-)

1 0
možnosti
Foto

Admin? To je ten věčně usmívající se Pavel Akrman na fotkách Facebooku? To přeci není možné, to nemohl napsat on... ;-€;-D:-) (ironie) !!!!!!

Kdo nemá zkušenosti s Adminem, ten neví o co přichází. My je ale máme, takže víme :-/

0 0
možnosti

J34o38s95e79f 86P79o56t28r

19. 3. 2018 22:51

Stephen Hawking byl jistě velký fyzik, i když v posledních letech jeho názory většina fyziků odmítala. Jeho další velké pole působnosti byla popularizace fyziky a to ve smyslu materialistického výkladu světa.

Objevení Velkého třesku jako počátku světa, ať se na to díváte selským nebo vědeckým rozumem je nesčetněkrát pravděpodobnější jako dílo Architekta, než jako projev Náhody. Jak může náhodou vzniknou energie, hmota, prostor a čas a to ještě s hodnotami a vlastnostmi, které umožňují vznik stabilního Kosmu?

Stephen Hawking se snažil vysvětlit Velký třesk z univerzálních fyzikálních zákonů, známá je třeba jeho fantastická představa o imaginární ose času, kdy čas by měl mít počátek, ale ne začátek.

Stephen Hawking se podílel, stejně jako řada dalších vědců na demontáži evropského křesťanského světa a tak připravoval půdu pro vystřídání evropské civilizace jinou, primitivní, zpátečnickou. Pokud jeho myšlenky zvítězí, nikdo nikdy si na něj ani nevzpomene, pokud nezvítězí, bude se o něm učit v historii fyziky.

0 0
možnosti

"i když v posledních letech jeho názory většina fyziků odmítala" ... velmi vágní tvrzení, připomíná typické kreacionistické manipulace typu "přibývá vědců, kteří... odmítají evoluci...". Za sebe si nejsem vědom, že by Hawkingovy názory "většina fyziků odmítala". Hawking popularizoval fyziku z pohledu vědeckého, nikoli světonázorového. Světonázor (víra) před vědou (evidence) preferují kreacionisté.

"nesčetněkrát pravděpodobnější"... tatáž vágní formulace jako v první odstavci. Následuje pseudofilosofie.

"demontáž evropského křesťanského světa"... vám také připadá evoluce (potažmo celá konstrukce přírodních věd včetně kosmologie) neslučitelná s křesťanstvím?

0 0
možnosti

@ Jiří Zelinka

Vám opravdu nevadí, že se spolčujete s lidmi, kteří se dusí nenávistí a pro které je ideologie důležitější než obyčejná slušnost?

0 0
možnosti

Dobrý den. Dovoluji si upozornit, že většina creationistických organizací napsala o S. Hawkingovi slušnou zmínku, či přímo nekrolog. Například ICR ( Institut Creation Research ) : " For both biblical and scientific reasons, ICR disagrees with Hawking’s endorsement of the Big Bang model and his stance on religion. However, we recognize his advancements in physics and his courage in a lifelong battle with ALS. "

2 0
možnosti

Rv

Zkuste se raději dovolit s upozorněním u těch, kteří zlostně nálepkují "nekonečný hlupák". Kromě toho, proč jste nepastnul ten následující zbytek?

0 1
možnosti

Nojo, oni nás musí z podstaty své víry nenávidět - kdo není na straně boha, je na straně ďábla, že ano. Ti umírněnější námi opovrhují a ti úplně mírní s námi mají soucit, jako třeba s duševně postiženými, za které nás mají.

2 0
možnosti

Někdy se na internetu hádáme s lidmi, se kterými bychom to v reálu nikdy nedělali. Na někom je totiž psychiatrická porucha vidět hned na první pohled. Na internetu vidět není - a tak považujeme (například kreacionisty, ale dosaďte jakéhokoliv exota, co třeba "léčí" rakovinu džusem) tyhle lidi automaticky za normální. Problém je, že nejsou. Stejně ale myslím, že jakákoliv oponentura těmhle bláznům je dobrá věc. Ne že by se snad mohli vzpamatovat. Ale alespoň svým toxickým myšlením nenakazí někoho, kdo šel jen tak kolem a ve své naivitě věří všemu, co tihle exoti vymyslí. R^

5 0
možnosti

S kreacionisty se nehádám, ty pravověrné se ani nepokouším o čemkoli přesvědčovat. Snad jim trochu nastavuji zrcadlo, ale hlavně jde opravdu o ty, kdo kreacionistickým blábolům dosud nepodlehli. Kreacionismus (mladé Země) je mimořádně odpudivou ideologií.

4 0
možnosti
Foto

Zasmál jsem se.

Sám bych na takovéto věci už ani nereagoval, protože je to ztráta času. Tyto lidi nepřesvědčíte, jsou to demagogové a náboženští fanatici.

Na druhou stranu, je možná dobře, že se jejich webem zabýváte a jim oponujete, aby ostatní lidi viděli (mohli vidět) slabiny jejich tvrzení, a nepropadli jejich učení.

Pozitivní na kreacionistech je, že přispěli k tomu, že evoluční biologové musí ještě lépe širšímu publiku vysvětlovat poznatky biologie. Ta diskuse má někdy i něco do sebe, trochu jsem ji na různých webech sledoval a sám jsem se díky ní něco přiučil.

Kreacionisty a podobné fanatiky nejde vyhubit. Evoluční biologie nikdy nebude do všech detailů hotova a kreacionisti si vždy najdou nějaký ten "chybějící článek".

Hawking by vynikající teoretický fyzik. Mimochodem, umístil jsem o něm zde na blogu 14.3.2018 stručný článeček. Některé jeho teorie jsou však zatím ne zcela potvrzené nebo vyvrácené, tudíž spekulace. Tak to ve vědě chodí.

Sám nejsem skalní ateista, ale agnostik. Na Boha dle nějakého náboženství nevěřím. Jeho existenci však nevylučuji, i když vy mne velmi překvapila. V každém případě již dávno vím, že tzv. svaté knihy nelze brát doslova.

Znám spoustu rozumných věřících křesťanů, kteří jsou dobří lidé, svou víru považují jen za svou víru, nikoho jiného tím neobtěžují a vědu respektují.

7 0
možnosti

Výuka biologie ve školách je opravdu někdy schematická, jenže s evolucí je to těžké. Za příklad z jiného soudku někdy uvádím teorii množin. O množinách se učí už na základních školách, ale jak je množina skutečně definována se dozvídají až studenti matematiky na VŠ, protože to jinak nejde.

Kdysi jsem si také myslel, že kreacionisté mohou přinášet jiný pohled do diskuse, po letech mi však připadá, že jen dokola papouškují stále to stejné, dávno vyvrácené.

0 0
možnosti

stop po biblické povodni je hned několik a na několika různých místech...........což ovšem neznamená, že ji přivodil bůh, to je pochopitelně hloupost..........

0 0
možnosti

Pokud biblickou potopou myslíte potopu, která před cca 4500 lety zaplavila celý svět až po vrcholky hor, kdy z lidstva přežila jen jedna osmičlenná rodina a pozemská fauna jen díky plavbě na dřevěné lodi, pak po takové potopě žádná stopa neexistuje. Logicky - nemůže existovat stopa po události, která se reálně nekonala.

2 2
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 728x
Kreacionisté (mladé Země) a zelení šílenci mají mnoho společného. Méně k smíchu a tudíž nebezpečnější jsou dnes ti druzí.

Seznam rubrik