Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Definice lži

Někteří kreacionisté s oblibou nazývají své oponenty lháři, případně lháři prolhanými. Aby tak mohli činit, musí užívat jinou definici lži, než jaká je mezi slušnými lidmi obvyklá.
Moje definice lži je ryze intuitivní. Např. KTE je lhář prolhaný, to je intuice, kterou mohu obhajovat řadou příkladů z jeho tvrzení, příkladů, které on, KTE, a asi ani Vy, nebudete pokládat za relevantní. Já je mám za přesvědčivé a snad i někdo ještě jiný, doufám.Mám-li definovat lež: Je to každé tvrzení, jehož dokazování vyžaduje další lži, vykrucování, mlžení a zbabělé útěky od jádra věci. Není třeba dokazovat, že dotyčný lhář věděl, že říká nepravdu. Stačí jen, že říká věci, které velmi obtížně prokazuje tváří v tvář faktům svědčícím proti jeho tvrzení.Příklad: KTE se tu doslova vytahuje tvrzením, že o celosvětové potopě není vůbec žádný důkaz. Já toto považuji za lež z jeho strany, protože jsem přesvědčen, že aspoň nějaký ten článek zde o biblické potopě, geologii, zkamenělinách či celosvětových horninových formacích, které jinak než potopou nelze vysvětlit, četl. Když tedy říká "vůbec žádný důkaz" - pro moji intuici lže. Kdyby řekl "málo důkazů" nebo "ne přesvědčivé důkazy", tak jej nebudu nazývat lhářem. Když ale řekne "vůbec žádný důkaz", tak je pro mne lhář. Další příklady jste zde jistě četl a nebudu je opakovat. Evolucionisti jsou pro mne lháři jako skupina, náboženská sekta. Ti lžou od Darwina až dodnes jako když tiskne: vytáčejí se, vytvářejí falzifikáty, stále mění hypotézy, popírají, co ještě nedávno tvrdili a tvrdí věci, které jsou v přímém rozporu s poznatky vědy (např. ohledně času, po který se může zachovat kolagen, osteokalcin či DNA). Zde evolucionisté vysloveně lžou. Ovšem podle Vaší definice asi nejen že nelžou, ale dokonce se ani nemýlí. Pak ovšem lžete Vy s nimi.Napsal uživatel Pavel Kábrt dne Ne, 11/15/2015 - 22:18.

KTE jsem já. Pod jménem KTE jsem vystupoval v diskusích na webu Pavla Kábrta kreacionismus.cz.

O co jde?

Podle obecné definice je lhářem ten, kdo vysloví výrok, jehož nepravdivosti si je v okamžiku vyslovení výroku vědom. Někdy lze definici doplnit: nebo o čem nemá rozumný důvod se domnívat, že je pravdivé.

Z úvodní citace vidíme, že pro Pavla Kábrta je lhářem někdo jiný, než odpovídá obecné definici, totiž ten, jehož názory se Kábrtovi z ideologických příčin nelíbí. Lháře Pavel Kábrt odhalí intuitivně, díky celoživotnímu studiu kreacionistické propagandy má totiž vytříbený smysl pro pravdu.

Ale to ještě není vše. Pavel Kábrt běžně nazývá svého oponenta lhářem (prolhaným) nejen za výrok, který byl skutečně vyřčen, ale i za výrok, který mu Kábrt pouze připisuje. V těchto případech již přestává být důležité, zda je či není výrok pravdivý, protože cílem již není argumentovat ve prospěch nebo v neprospěch výroku, ale počastovat oponenta se špatnými názory kumulativní porcí nefalšované křesťanské lásky, jinými slovy osočovat, pomlouvat, nadávat, urážet.

Nechci zde rozebírat údajné důkazy biblické potopy, podobné kratochvíle si nechejme někdy pro příště, pokochejme se však dalšími výroky Pavla Kábrta, které svědčí o jeho bezbřehé křesťanské lásce a nevšední vědecké erudici.

Nesmíme zapomínat, a já to zde nepřestanu opakovat, že diskuze s evolucionisty je diskuzí s notorickými lháři. My křesťané máme přirozeně, z podstaty věci, tendenci naivně se domnívat, že evolucionistovi chybí jen dostatek faktů, argumentů, pro stvoření či ukazující hloupost evolučního mýtu, nebo pro nádheru povahy Ježíše - a až tato fakta dostane, tak mu to dojde, až mu to vysvětlíme, tak to pochopí.Ale to je náš omyl. Ďábel nic chápat nechce a nikdy nic chápat nebude, ďábel byl lhář a vrah od počátku a to jsou i zanícení evolucionisté. Máme co do činění s lidmi, kteří jsou profesionální lháři, milují lež a lež je pro ně něco jako pro rybu voda. Na to nikdy nesmíme zapomínat.My se je snažíme naivně naučit rozlišovat mezi lží a pravdou, ale oni nic takového rozlišovat nechtějí a je to pro ně FUJ - rozlišovat. Oni chtějí ničit, bořit a škodit. To je ďáblova povaha, ničit a škodit. To je jejich program, životní náplň, to je jejich radost a touha.Toto je třeba stále mít na mysli, nejsem proti diskuzi s nimi, lháři, protože to čtou i jiní lidé, kteří se z toho učí, jen nesmíme si moc zoufat, že ďábel zůstává ďáblem a neobrací se k Bohu. TEN SE NIKDY NEOBRÁTÍ.Napsal uživatel Pavel Kábrt dne Čt, 04/09/2015 - 23:12.

Ano, Vy evolucionisti ET milujete, pro ni lžete, podvádíte, vyrábíte falzifikáty už od Darwina, nenávidíte ty, kteří Vám ukazují na nesrovnalosti, pronásledujete každého, kdo z vědců s Vaší zamilovanou ET nesouhlasí - to děláte už 150 let! Už krátce po Darwinovi si někteří vědci stěžovali, že jsou šikanováni rozmáhající se darwinistickou lobby. Lžete, Georgi.Lžete, i když říkáte, že "jsou jiné možnosti než ET" vedle stvoření. Jaké? Proč jste rovnou nenapsal, jaké? Já Vám to řeknu: protože lžete a víte, že nejsou žádné. Buď se svět vytvořil sám, a o tom je ET, nebo ho vytvořila inteligence, a o tom je kreacionismus. Jaká je třetí možnost? Snad UFO? Nebo spermie poletující vesmírem? Možná ty Vaše. Nebo snad Bůh tvořící pomocí hektolitrů prolité krve a bojem samců o samice? Jste lhář.Evoluční hovadině vymyšlené odpadlým viktoriánským bohoslovcem jste zaprodal svoji duši i srdce.Napsal uživatel Pavel Kábrt dne Ne, 09/14/2014 - 23:21.

Kábrtovy výroky jsou sice z pohledu přírodních věd vedle jak ta jedle, na druhou stranu jim však nelze upřít zvláštní podmanivé kouzlo. Pavel Kábrt umí nadávat nesmírně poeticky a byla by škoda, kdyby tento blog zůstal o jeho autentické nadávky ochuzen.

Napsat o evolucionistických grázlech s krví na rukách, že jsou prolhaní blbci, je to nejmírnější, čeho jsem schopen.Napsal uživatel Pavel Kábrt dne Út, 04/26/2016 - 14:13.

Opakuji všem kreacionistům: nediskutujeme s lidmi, kteří hledají pravdu, ale s lháři... kteří si přejí, aby exponenciální křivka nebyla použitelná na růst lidstva...Napsal uživatel Pavel Kábrt dne Čt, 07/03/2014 - 14:48.

Autor: Karel Tejkal | úterý 26.7.2016 20:46 | karma článku: 16,58 | přečteno: 813x
  • Další články autora

Karel Tejkal

Fermiho paradox a temná hmota

Fermiho paradox vyjadřuje podivení, že jsme dosud nenalezli stopu po mimozemské civilizaci. Nabízím jedno z možných vysvětlení.

5.5.2021 v 13:42 | Karma: 13,17 | Přečteno: 501x | Diskuse| Věda

Karel Tejkal

Kreacionista klade otázky

Kreacionisté mladé Země (dále jen kreacionisté) kladou někdy sugestivní a ze svého pohledu patrně jen řečnické otázky. Zkusme jim na ně odpovědět.

18.4.2020 v 20:15 | Karma: 15,09 | Přečteno: 811x | Diskuse| Věda

Karel Tejkal

Satan a miliony let

Křesťané z bible vědí, že existuje skutečný nepřítel, který obchází kolem a hledá koho by sežral a zničil. Je to Satan.

12.4.2020 v 21:03 | Karma: 16,49 | Přečteno: 653x | Diskuse| Věda

Karel Tejkal

Evoluce, stvoření a pád do hříchu

Kreacionisté mladé Země s oblibou argumentují krásou a dokonalostí živých organismů a své okouzlení považují za důkaz tvůrčích schopností stvořitele. Živé organismy však nemusí být vždy jen krásné a dokonalé. Co s tím?

5.4.2020 v 19:20 | Karma: 12,91 | Přečteno: 360x | Diskuse| Věda

Karel Tejkal

Praktické výsledky zelené politiky v České republice

Škody na člověku a životním prostředí způsobené zelenou politikou jsou zatím relativně malé, zelená hnutí však mají snahu a potenciál škodit mnohem více. Některé výsledky zelené politiky si pro ponaučení zrekapitulujme.

23.1.2020 v 20:18 | Karma: 39,52 | Přečteno: 1628x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Vrah hodil tělo ubodaného muže do žumpy, tam tlelo dva měsíce. Dostal 20 let

25. dubna 2024,  aktualizováno  12:44

Krajský soud v Ostravě poslal na dvacet let do vězení 62letého Karla Machalu za to, že předloni v...

Rakety ATACMS jsou stěžejní, ale Rusové se mohli připravit, míní analytici

25. dubna 2024  11:30,  aktualizováno  12:42

Rakety dlouhého doletu ATACMS, které USA poskytly Ukrajině, by mohly oslabit ruskou logistiku a...

Prokletím očkování možná je, že chrání proti smrtelným chorobám, míní Válek

25. dubna 2024  11:30,  aktualizováno  12:42

Přímý přenos V Česku stále rapidně přibývá případů černého kašle. Jednou z cest, jak se proti nemoci chránit, je...

„Není podstatné být vidět, ale mít výsledky.“ Politici reagují na konec ministryně

25. dubna 2024  10:46,  aktualizováno  12:41

O demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny Langšádlové (TOP 09) byl premiér Petr Fiala...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 728x
Kreacionisté (mladé Země) a zelení šílenci mají mnoho společného. Méně k smíchu a tudíž nebezpečnější jsou dnes ti druzí.

Seznam rubrik